Αγκινάρες αυγολέμονο

    Υλικά

    6 άγκινάρες καθαρισμένες ολόκληρες

     6 κρεμμύδια πολύ μικρά (αυτά πού είναι γιά στιφάδο)

    4-5 μικρές πατάτες κομμένες στά 4 ή στά δύο ή ολόκληρες αν είναι πολύ μικρές

    3  καρότα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια

    1 μάτσο άνηθος

    2 κουταλιές σούπας βούτυρο γάλακτος

    4  αυγά
    χυμός 2 η 3 λεμονιών
    Εκτέλεση 
    Καθαρίζουμε καί Βράζουμε τίς άγκινάρες καί τά υπόλοιπα όπως στίς άγκινάρες «πολιτικές». Αφήνουμε λίγο ζωμό περισσότερο γιά τό αύγολέμονο, καί άντί λαδιού ρίχνουμε Βούτυρο. Όταν Βράσουν κτυπάμε τό αύγολέμονο μέ τόν ζωμό καί περιχύνουμε.
    Συμβουλή μας
     χρειάζεται προσοχή γιά νά μή κόψη τό αύγολέμονο έπειδή οί άγκινάρες
    έχουν αύτό τό ιδίωμα, επίσης χρειάζεται προσοχή νά μή μείνουν πολλά ζουμιά γιατί θά συμβή νά έχουμε καί «άγκινάρες μπλούμ».

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική

      The Cook
      Επισκόπηση απορρήτου

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.